Campingen

Aktiviteter på campingen

Var du än befinner dig på Smednäset, har du en fantastisk utsikt över Svärdsjön. Om man är intresserad av fiske, kan man hyra en roddbåt och fiska, fiskekort ingår i campingavgiften.
I Svärdsjön så finns det gott om både Abborre och Gädda. Vill du ha tillgång till tjärnarna runt Linghed, med ädelfisk, kan man köpa fiskekort i receptionen.
Från campingen går det vandringsled som är underbara att gå, ensam eller i grupp med guide (under juli). Vill man cykla, finns det cyklar att hyra. Vill man bara njuta av campingen, har vi badplats med vattenrutschbana, minigolfbana och naturligtvis en lekplats för de mindre.

Lekplatsen är ny (våren 2009) och håller EU-standard. Orkar man med ännu en aktivitet kan man flytta upp sig till ”kullen” och spela boule.
Varför inte avsluta dagen med en bastu och ett dopp i sjön?
Den gemensamma grillen tänds klockan 19.00. här samlas många och grillar sin kvällsmat i glada campares gemenskap.

För barn och ungdomar så har vi CC- ung lokalen med TV, storbilds projektor med hemmabio system, där det vissa kvällar visas film.
Här anordnas det också disco vissa kvällar. TV- spel, vanliga bräd- och kortspel samt böcker och tidningar finns det också. För kortare utflykter kan vi rekommendera Falu koppargruva, Carl Larssongården i Sundborn.